Çfarë nuk u pa? “Në protestë kishte kërcënime do të vrasim, do të hamë”, Frrok Çupi lëshon deklaratën e fortë: Dëgjova njerëz që thoshin vdekje dhe vrasje

Lajme

Analisti Frrok Çupi thotë se protesta e opozitës nuk solli asgjë të re, përveç një retorike të viteve ‘90 kur vendi kishte përballë regjimin komunist.

Në një intervistë për Euronews Albania Çupi u shpreh se retorika e njerëzve që folën në protestë ishte e mbushur me kërcënime dhe fjalë të tilla si vrasje apo vdekje.

“Ajo që u dëgjua në protestë ishin kërcënime, do të vrasim, do të hamë. E dëgjova një njëri që fliste në emër të biznesin i cili në një moment tha kam dashur të vras veten. Nuk mund t’i kthehemi retorikës së viteve ’90 kur përballë kishim regjimin komunist.

Edhe një të ardhur nga Italia e dëgjova të thoshte vdekje, vdekje, vdekje, tri herë.

Ajo që dëgjova nga Meta ishte një renditje faktesh, shifrash jo të vërteta. Ajo që dëgjova nga Berisha ishin të njëjtat gjëra të thëna prej 30 vjetësh. Nuk dëgjova asnjë ide si do zgjidhen gjërat, siç është ajo që shqetëson shqiptarët, çështja e çmimeve”, tha Çupi.