Çfarë po ndodh? Anija luftarake 177 metra e gjatë zbarkon në Portin e Durrësit, ja kujt marine i përket

Lajme

Anija e marinës luftarake angleze “Royal Fleet Auxiliary ka zbarkuar në Portin e Durrësit për një vizitë në kuadër të 100 vjetorit të marrëdhënieve mes Shqipërisë dhe Britanisë së Madhe.

Gjatësia e anijes arrin deri në 177 metra gjatësi. Në bordin e saj krahas ekuipazhit ndodhet edhe një batalion me marinsa. “Royal Fleet Auxiliary” është anije që mbështet operacionet luftarake në vendet në konflikt me ushtritë aleate.

Njoftimi i dhënë nga Autoriteti Portual i Durrësit:

Anija Royal Fleet Auxiliary Mounts Bay ndodhet në radën e Portit të Durrësit, për një vizitë që është mundësi e shkëlqyer për të zhvilluar më tej lidhjet e forta, veçanërisht këtë vit që shënon 100 vjetorin e marrëdhënieve midis dy kombeve tona.

Flota Mbretërore Ndihmëse (RFA) ofron mbështetje logjistike për Marinën Mbretërore. Në rastin e anijeve zbarkuese të klasit Bay, kjo nënkupton lehtësimin e operacioneve amfibe duke shkarkuar trupa edhe në kushtet më të vështira të motit.

Aktualisht, RFA Mounts Bay po operon si pjesë e Op ACHILLEAN, Grupit të Përgjigjes Bregdetare të Marinës Mbretërore në Veri, i cili u vendos në Mesdhe këtë vjeshtë me mbi 1100 marinarë dhe Marina Mbretërore nga Komando 45.