Emigrantët, Rama: Britania e Madhe të ndalojë diskriminimin e shqiptarëve për të justifikuar dështimet e politikave

Lajme

Kryeministri Rama ka reaguar dje në lidhje me deklaratat e ardhura nga disa zyrtarë të Britanisë së Madhe të cilët i kanë akuzuar shqiptarët se pjesëtarë të grupeve kriminale dhe kanë kërkuar largimin.

Në një postim të gjatë në Twitter, Rama shkruan se vënia në shënjestër e shqiptarëve (siç bënë disa me turp kur luftuan për Brexit) si shkaku i krimit të Britanisë dhe problemeve kufitare e bën retorikën e lehtë, por injoron faktet e vështira. Kryeministri thotë se të përsërisësh të njëjtat gjëra dhe të presësh rezultate të ndryshme është çmenduri (shprehje e Ajnshtajnit!) “70% e 140,000 shqiptarëve që janë shpërngulur në Mbretërinë e Bashkuar jetonin në Itali dhe Greqi. 1200 prej tyre janë njerëz të biznesit.

Shqiptarët në Britaninë e Madhe punojnë shumë dhe paguajnë taksa. Britania e Madhe duhet të luftojë bandat e krimit të të gjitha kombësive dhe të ndalojë diskriminimin e shqiptarëve për të justifikuar dështimet e politikave. Shqipëria është një vend i NATO-s dhe po negocion anëtarësimin e saj në BE. Është gjithashtu një vend i sigurt origjine. Kur Gjermania pati një problem të ngjashëm, ajo shtrëngoi sistemet e veta. Britania e Madhe mund dhe duhet të bëjë të njëjtën gjë,

duke mos u përgjigjur me një retorikë krimi që përfundon duke dënuar të pafajshmit. Shqipëria nuk është një vend i pasur dhe ka qenë për një kohë shumë të gjatë viktimë e perandorive, ne kurrë nuk kemi pasur tonat. Ne kemi për detyrë të luftojmë krimin në shtëpi dhe po e bëjmë këtë me vendosmëri, pasi bashkëpunojmë ngushtë edhe me të tjerët. Gati për të punuar më afër me Mbretërinë e Bashkuar, por faktet janë vendimtare. Kështu është edhe respekti i ndërsjellë”, shkruan Rama. Mediat britanike kanë shkruar dje se emigracioni masiv i të rinjve shqiptarë është kthyer në problematikë të madhe dhe se ministrat britanikë po hartojnë plane për të deportuar mijëra azilkërkues shqiptarë pothuajse menjëherë pasi ata mbërrijnë me gomone në Britaninë e Madhe.