“Inteligjente dhe elokuente”, shqiptarja mahnit britanikët me zgjuarësinë, “i mbyll gojën” gazetarit për emigrimin e shqiptarëve drejt Anglisë

Lajme

“Inteligjente dhe elokuente”, këto ishin dy fjalët të cilat britanikët i përdorën për shqiptaren Lea Ypi, në emisionin e mëngjesit në Britaninë e Madhe.

Teksa ishin duke biseduar për emigracionin drejt Britanisë, Lea Ypi shpjegoi sesi komunteti shqiptar në Britani po mban pjesën më të madhe të fajita për çështjet e emigracionit.

Ndërkohë, gazetari Andreë Pierce mbrojti narrativën, pasi ai këmbënguli se qytetarët shqiptarë përbëjnë një të katërtën e totalit të emigrantëve në MB.

Mirëpo, shumica e shikuesve në shtëpi mbrojtën tezën e profesoreshës shqiptare duke rrëzuar kështu atë të ngritur nga gazetari.

” @toryboypierce po shqyhet një e re në #GMB nga zonja e artikuluar #shqiptare,”, shkroi një ndjekës në Tëitter, ndërsa një tjetër tha “Oh, sapo u mashtrua absolutisht për emigracionin, ka ardhur koha edhe #GMB. ”