“Ta marrim vesh të gjithë kush është spiuni I.M”, Rama: Pse nuk vjen Partia e Liries të votojë ligjin për dosjet?

Lajme

Kryeministri Edi Ram ka sulmuar fort Partinë e Lirisë dhe ish-presidentin Ilir Meta sa i takon dosjeve të Sigurimit. Sot do miratohet ligji për hapjen e dosjeve dhe Rama tha se ka ardhur koha të zbulohet se kush është spiuni I.M.

“Dëshiron ti ta dish kush është shtetasi I.M, mbase është ai ose mbase nuk është ai. Të çlirohemi të gjithë nëse shtetasi I.M nuk është ai që të gjithë i shkon mendja. Pse të mos e hapim. Ndërkohë që ka që në vitin 2015 që pa përjashtim të gjithë viktimat e persekutimit komunist të shkojnë të marrin dosjen e tyre.

Dhe ata ka edhe një kufizim që hiqet sot, që kanë të bëjnë me deklasifikimin e dokumenteve sekrete. Pse nuk vjen këtu Partia e Liries dhe Liria e Partisë këtu? Sepse nuk e kanë dashur kurrë hapjen e dosjeve sepse kanë dashur që sa më shumë hije të vijnë vërdallë”, tha Rama.