Tensionet me Serbinë, Baton Haxhiu bën deklaratën e fortë: Bashkimi i Shqipërisë me Kosovën është e vetmja zgjidhje për…

Lajme

Analisti Baton Haxhiu, duke komentuar situatën e tensionuar në veri të Kosovës, tha se e vetmja zgjidhje për të pasur stabilitet është bashkimi i Kosovës me Shqipërinë.

Analisti Baton Haxhiu deklaroi se në veri të Kosovës luftohet gjithnjë për territor ndërsa shtoi se duhet hequr njëherë e përgjithmonë kjo problematikë që e bën shtetin e Kosovës jo funksional.

Deklarata e Haxhiut:

Në vitin 2013 institucionet e Kosovës kanë nënshkruar asosacionin. Për faktin se asosacioni e ka një nënshkrim ndërkombëtar dhe dy nënshkrime te dy shteteve, është dashtë që të kryhet.

Për faktin që nuk është kryer se Gjykata Kushtetuese ka pasur vërejtje, thotë se duhet të implementohet institucioni.

Për faktin që kjo është refuzuar dhe ka pasur problematika rrugës, besoj e dini pastaj çfarë ka ndodhur. Po hap një temë që quhet korrigjimi i kufijve, sepse atje luftohet gjithmonë për territor.

Me heq njëherë e përgjithmonë problematikën që e bën shtetin e Kosovës jofunksional dhe të mbyllur. E vetmja gjë që na shëron, është bashkimi i Kosovës me Shqipërinë. Si realizohet është çështje tjetër.